Турски сериали

Всички турски сериали. Гледай епизоди и серии на най-популярните турски сериали онлайн до техният последен епизод и финал. Известни турски актьори и актриси от сериали и филми.

Бирдже Акалай (Birce Akalay)

Бирдже Акалай е родена на 19 юни 1984 г. в Турция в град Истанбул. Нейните родители не се различават от останалите. Баща й е обикновен работник, а майка й се е грижела за домът им. Бащата и майката, които нямат други деца, са се опитвали да угодят на единствената си дъщеря във всичко. Те са се погрижили тя да израсне в атмосфера на любов и взаимно разбиране. Когато в ранна възраст Бирдже Акалай проявява интерес към балета, родителите й не се поколебават и я записват на хореографски курсове. Така в сравнително ранна възраст тя тренира балет и се занимава с това около 10 години. До края на гимназията всички вярват, че балетът ще се превърне в бъдещата професия на момичето. Въпреки това, на 16-годишна възраст, тя получава контузия и затова изоставя балета. Новата й цел е да се снима във филми и сериали.

Бирдже Акалай (Birce Akalay)
Бирдже Акалай (Birce Akalay) сериали, личен живот, биография и филми,

През 2003 г. стройната брюнетка успява да издържи изпитите и да започне обучението си в Истанбулския театрален университет. Впоследствие завършва обучението си с отлична оценка.

През 2004 г. тя заема 3-то място на националния конкурс за красота и получава шанс да се състезава за титлата „Мис Европа“. Усещайки че мястото й е на сцената, Бирдже Акалай започва професионалната си кариера в турската телевизия. Тя чете спортни новини, разглежда футболни мачове от Шампионската лига и води спортни програми по национални и кабелни телевизии. Малко след това започва да получава предложения от различни известни продуценти. Участието й в турските сериали започва през 2006 г., като в началото на кариерата си играе епизодични роли. През 2007 г. получава малка роля в телевизионния сериал „Гордата Аси“ (Asi) с Мурат Йълдъръм и Туба Бююкюстюн.

През 2010 г., на снимачната площадка на сериала „Земя, небе, любов“ (Yer Gök Aşk), актрисата започва любовна връзка с партньора си от този сериал – Мурат Юналмъш. През май 2011 г. двамата сключват брак в Кападокия. След година и половина обаче се развеждат.

През 2014 г., на снимачната площадка на друг сериал „Малкият господин“ (Küçük Ağa), тя започва нова връзка с друг актьор. Така на 1 август 2014 г. Бирдже Акалай се омъжва за Сарп Левендоглу. След края на поредицата двамата участват също във филма „Лудогорецът“ (Deliormanli). двойката се развежда през януари 2017 г, а актрисата изтрива татуировката на ръката си, където е било изписано името на нейният съпруг.

През 2017 г. актрисата започва да се снима в сериала Черно-бяла любов (Siyah Beyaz Aşk) с Ибрахим Челиккол. Това е и нейната най-популярна роля.

През август 2018 г. Бирдже Акалай започва да се снима в сериала „Не плачи, мамо“ (Aglama Anne) , където неин партньор е Джансел Елчин. През 2020 г. следва участието й в сериала „Вавилон“ с Халит Ергенч, Аслъ Енвер и Нур Фетахоулу. А през 2021 г. тандемът Бирче Акалай и Ибрахим Челиккол се събират отново в сериала Последно лято (Son Yaz).

Личен живот на Бирдже Акалай (Birce Akalay):

Като дете актрисата, както повечето момичета, мечтае за красив принц. В началото на 2010 години в личният живот на Бирдже Акалай се появява Мурат Юналмъш. Двамата се запознават по време на снимките на телевизионния сериал „Земя, небе, любов“ (Yer Gök Aşk) където играят главните роли. Така през 2011 г. актрисата за първи път сключва официален брак. За съжаление обаче, след известно време двамата се разделят.

През 2014 г. се омъжва за актьора Сарп Левендоглу. В продължение на три години двойката живее в любов и хармония и често се появява заедно на светски събития. През 2017 г. обаче нейните фенове бяха шокирани, когато научиха, че актьорът е подал молба за развод, заради непреодолими различия.

Филмография на Бирдже Акалай (Birce Akalay):

2006-2007 – Съдба (Kader)
2008-2009 – Гордата Аси (Asi)
2009 – Nefes: Vatan Sagolsun
2010-2013 – Земя, небе, любов (Yer Gök Aşk)
2013-2014 – Много го обичах (Ben onu çok sevdim)
2014-2015 – Малкият господин (Küçük Ağa)
2015-2016 – Омъжени и разгневени (Evli ve Öfkeli)
2016 – Лудогорецът (Deliormanli)
2016-2017 – Животът понякога е сладък (Hayat Bazen Tatlıdır)
2017-2018 – Черно-бяла любов (Siyah Beyaz Aşk)
2018 – Не плачи, мамо (Aglama Anne)
2020 – Вавилон (Babil)
2021 – Последно лято (Son Yaz)

error: Content is protected !!