Турски сериали

Всички турски сериали. Гледай епизоди и серии на най-популярните турски сериали онлайн до техният последен епизод и финал. Известни турски актьори и актриси от сериали и филми.

Боран и Гезда от Завръщане

Гезда е първата съпруга на Боран от сериала Завръщане. Запознават се по време на сватбено тържество, а любовта им е от пръв поглед. Но тяхната любов е невъзможна, защото нравите по земите, където е израснала Гезда са съвсем различни от тези в Мардин, от където е нейният любим. За това нито роднините на Гезда са приемали тези на Боран и нито родителите на Боран са приемали тези на Гезда.

Боран и Гезда
Боран и Гезда от Завръщане – една изпепеляваща любов

Освен това двата рода имат кръвна вражда по между си от години, защото рода на Гезда е убил дядото на Боран. Но младият мъж не обръща внимание нито на тази вражда, нито на различията. Той дори се изправя срещу баща си, за да се ожени за Гезда. Никой от двата рода не устоява на любовта им и двамата сключват брак. Самите те са били готови на всичко един за друг, дори и да обърнат света, а любовта им се е виждала в очите им. От деня, в който Гезда отива като снаха в дома на Боран, тя е обгрижвана от него, но идва ден, когато цялото му се семейство застава срещу любовта им.
След време неговите родители Фируз ага и Кевсер настояват да се ожени за друга жена, тъй като двамата все още нямат деца и се опасяват, че няма кой да продължи рода и обичаите им. Но за Боран единствената традиция е любовта, която имат с Гезда и друго не го интересува. Родителите му и най-вече майка му Кевсер стават все по-настоятелни искайки той да се ожени повторно за друга жена на име Хежан. Така Гезда става свидетел на един от тези разговори, в който Кевсер (майката на Боран) я упреква за всичко. Разстроена Езда казва на съпруга си, че родителите му са прави и че трябва да се ожени за това момиче, тъй като той е бъдещето на този клан и според традициите трябва да има наследник, иначе няма да бъде уважаван. Боран се опитва да я успокои и казва, че не иска друга и ако има дете, то ще е от нея и че никога не би се отказал от тяхната обич. Обаче майката на Боран мисли по друг начин и продължава да притиска Гезда, която се чувства съсипана.

След нейната загуба, Боран не иска друга жена до себе си и се обвинява за случилото се. Дори е решен, че след Гезда няма да има друга жена и че никога няма да нарече друга своя съпруга. Всичко това се случва 2 години преди да срещне Съла от Завръщане.

error: Content is protected !!