Турски сериали

Всички турски сериали. Гледай епизоди и серии на най-популярните турски сериали онлайн до техният последен епизод и финал. Известни турски актьори и актриси от сериали и филми.

Енгин Акюрек (Engin Akyürek)

Енгин Акюрек е известен турски актьор, който привлича вниманието със своята изключителна харизма и умение да се превъплъщава в различни образи на екрана. Роден в семейство на държавен служител и домакиня, той от ранна възраст проявява интерес към света на изкуството и спектакъла.

Студентски години и първи стъпки в актьорството:
Докато учи история в престижния Анкарски университет, Енгин Акюрек се впуска в света на театъра, като участва в различни любителски постановки. През 2004 година се включва в реалити формата „Звездите на Турция“, който променя живота му. Победата в този формат, му осигурява възможността да дебютира на телевизионния екран с поредицата „Брак с чужденец“.

Енгин Акюрек Engin Akyürek
Енгин Акюрек (Engin Akyürek) – филми, сериали, личен живот и биография.

Личен живот:
Актьорът води активен и интересен личен живот. През 2011 година актьорът има връзка с манекенката Джансу Ташкън, а през 2014 година започва романтична връзка с актрисата Тувана Тюркай. Тяхната връзка приключва през 2015 година.

Любопитни факти:
Енгин Акюрек е многостранен и талантлив човек. Освен актьорския си успех, той се радва и на музикални способности – свири на китара и пиано. Висок е 187 см, а в младежките си години тренира футбол. Той е страстен фен на футболния тим „Бешикташ“.

Енгин Акюрек не се ограничава само в актьорството. През последните години, той се занимава и с литературна дейност. Публикува няколко свои разказа, а през октомври 2018 г. излиза неговата първа книга „Sessizli“ (Безмълвие“), която включва 21 разказа. С това произведение, актьорът демонстрира своят литературен талант и допълва своите артистични умения.

Най-известни роли:
След своя успешен дебют, Енгин Акюрек продължава да събира успехи с участието си в различни телевизионни сериали и филми. Неговият изключителен актьорски талант е оценен не само от фенове, но и от критиците, което го превръща в един от най-харесваните и уважавани актьори в Турция. Сред най-популярните му роли са тези на: Керим в „Пепел от рози“; Санджар в „Дъщерята на посланика“, Тахир в сериала Казвам се Фарах (Adım Farah) и др.

Енгин Акюрек е пример за това как човек може да постигне върховете на успеха с упоритост, талант и любов към изкуството. Неговата богата актьорска и литературна кариера, заедно със страстта му към музиката и спорта, го правят един от най-вдъхновяващите и популярни лица на турската сцена.

error: Content is protected !!