Турски сериали

Всички турски сериали. Гледай епизоди и серии на най-популярните турски сериали онлайн до техният последен епизод и финал. Известни турски актьори и актриси от сериали и филми.

Завинаги – сюжет и герои

Турският сериал „Завинаги“ разказва за Сюрея, която е израснала в Истанбул. Родителите й загиват в автомобилна катастрофа, а тя е отгледана от леля си Сенем в малка къща в Истанбул. Момичето мечтае да се занимава с музика. Животът й обаче я среща с Фарук, в който се влюбва. Двамата заживяват в Бурса от където е родом Фарук. Това напълно ще промени живота на Сюрея.

Завинаги
Сюрея и семейството на Фарук Боран от сериала Завинаги.

Фарук е част от фамилията Боран, което е най-известното и почитано семейство в Бурса. Той е обичаният син на майка си Есма. Есма мечтае за прекрасно бъдеще на сина си и смята, че Сюрея не е подходяща за него. Бързият брак на Фарук и Сюрея шокира Есма. Тя ще направи всичко възможно новата истанбулска снаха да разбере къде се намира. Фарук и Сюрея се надяват семейството скоро да приеме брака им и да свикне с него. Но Есма не възнамерява да направи това.

Описание на героите от сериала Завинаги:

Есма Боран Селимер ( Ипек Билгин ) е майка на четири деца, които е отгледала предимно сама. Поради твърдия и властен характер тя се нарича Есма Султан. Тя се смята за най-уважаваната жена в Бурса. Не търпи, когато синовете й не се допитват до нея и действат по свой начин.

Фарук Боран ( Йозджан Дениз ) е собственик на голям автобусен холдинг. След неуспешна младежка любов той не вярва, че може искрено да се. Убежденията му се променят, когато среща Сюрея.

Сюрея Дениз Боран ( Асли Енвер ) е млада певица от Истанбул. Влюбва се във Фарук от пръв поглед. Обича свободата. Пеенето за нея е смисълът на живота, момичето не може да си представи живота си без музика.

Фикрет Боран ( Салих Бадемджи ) е по-малкият брат на Фарук. Не понася мисълта, че той е постоянно в сянката на брат си. От детството си той е влюбен в Ипек, която не изпитва чувства към него.

Ипек Боран ( Дилара Аксуек ) – любимата снаха на Есма Боран, съпругата на Фикрет. Не изпитва романтични чувства към съпруга си, влюбена във Фарук. След брака си тя мрази Сюрея и с всички сили се опитва да изведе момичето от имението.

Осман Боран ( Гувен Мурат Акпинар ) е средният брат в семейство Боран от сериала „Завинаги“. Той е влюбен в Сюрея от пръв поглед, но е принуден да скрие истинските си чувства, защото тя е съпруга на по-големия му брат. Обича да чете книги.

Мурат Боран ( Беркай Хардал ) е най-младият от фамилия Боран. Млад и импулсивен. За него съществува само тук и сега. Популярен сред противоположния пол. Увлечен е по мотоциклети и не учи.

Сенем ( Неслихан Йелдан ) е любимата леля на Сюрея, която я е отгледала. Принудена да се премести с племенницата си в имението Боран.

Адем Сезгин ( Фират Таниш ) е злодей, който крие много факти за семейство Боран. Страда от психични разстройства: внезапни изблици на гняв. Целта му е да унищожи 400-годишната империя Боран.

Бегюм ( Озге Борак ) е първата любов на Фарук от „Завинаги“. Работи като лекарка. Тя е била принудена да напусне Турция и да отиде в Англия поради натиск от Есма Султан. Завръщайки се 10 години по-късно, жената планира да разкрие всичките си тайни и да върне любовта на Фарук.

Акиф ( Фатих Коюноглу ) е главният асистент на Фарук в бизнеса и най-добрият му приятел. Есма се отнася с него като със син, така че той постоянно се оказва между нея и най-големия й син.

Турският сериал „Завинаги“ се състои от 87 оригинални епизода. В България се излъчва по Бтв в 279 епизода с времетраене 45 минути. Оригиналното име на сериала е İstanbullu Gelin, а в България е известен още с имената „Истанбулска булка“ и „Истанбулска невеста“. Зрителите ще могат да гледат финала на „Завинаги“ в неговия 279ти последен епизод.

Интересни факти за сериала Завинаги:

  1. Имението на Есма Султан, където се снима сериалът, струва около 2 милиона турски лири (почти 260 000 долара).
  2. Сериалът Завинаги е базиран на реални събития, източник на вдъхновение е книгата на турския психиатър Гюлсерен Будайиджиоглу, озаглавена „Върни се към живота“. Сюжетът на турският сериал до голяма степен повтаря книгата, но все пак сценаристите променят малко сюжета.
  3. Кавърите на песните в изпълнение на Асла Енвер са изключително харесвани и популярни в Турция.
  4. Йозджан Дениз е поканил Асли Енвер за главната роля в сериала „Завинаги“.
  5. Секретарката на Фикрет Есра е съпругата на актьора в действителност.  Двойката е женена от няколко години.
error: Content is protected !!