Турски сериали

Всички турски сериали. Гледай епизоди и серии на най-популярните турски сериали онлайн до техният последен епизод и финал. Известни турски актьори и актриси от сериали и филми.

Мардин – градът на Боран и Съла от Завръщане

Мардин е градът, където се развива сюжета на сериала „Завръщане“. Той е представен като град на строгите традиции и обичаи. Ставайки сцена на сериала „Завръщане“ през 2007г, интереса към Мардин се увеличава многократно и градът привлича много туристи. Самата Джансу Дере (Съла), която е изучавала археология, признава че е впечатлена от Мардин и че за нея е било много интересно да се запознае с архитектурата и историята на този град. Сега нека ви представим и повече информация за град Мардин.

Мардин
Мардин – градът, в който е сниман турският сериал Завръщане.

Мардин се намира в югоизточна Турция и е изграден на скалист хълм в близост до река Тигър. Включен е в списъка на Юнеско като част от световното наследство. Според археологически разкопки, местоположението на което е изграден градът е сред първите места населени в горна Месопотамия. В момента населението му е около 87 000 души и е съставено от различни националности и култури.

За градът са характерни уникалните сгради изградени с бежово варовикова скала. Тя е била добивана в продължение на векове в кариери около района, за да създаде очарованието в архитектурата на този град.

В миналото е изградена крепост, издигаща се на върха на хълма, в чието подножие се намира Мардин. Известна с името Орловото гнездо, тя е защитавала града от вражески нашествия. Дължината на крепостта е над 800 метра, а в нея е имало кладенец, осигуряващ запаси от вода при продължителни обсади. Освен нея туристите могат да разгледат и археологически, културни и архитектурни забележителности изграждани с векове.

Мардин има средиземноморски климат с горещи и сухи лета и студени, влажни, а понякога и снежни зими. През лятото температурите обикновено стигат до 40 градуса, а през зимата снеговалежите са често срещано явление между месеците декември и март. В градът има над 3000 часа слънце годишно, а най-високата температура записана до сега е 42.5 градуса.

Относно традициите на Мардин – разбира се като всяка една култура, градът също си има свои традиции, но дали са същите като тези представени в сериала Завръщане?

error: Content is protected !!