Турски сериали

Всички турски сериали. Гледай епизоди и серии на най-популярните турски сериали онлайн до техният последен епизод и финал. Известни турски актьори и актриси от сериали и филми.

Нургюл Йешилчай (Nurgül Gültekin)

Нургюл Йешилчай (Nurgül Gültekin) е родена в Афионкарахисар през 1976г, където прекавра детските си години. Майката на Нургюл е родом от Болу, а баща й е от Афйон. Двамата са били начални уители. Нургюл Йешилчай има две по-големи сестри и по-малък от нея брат. Научила се е да чете едва на 4 годишна възраст и е била много палаво дете. В гимназията е тренирала бягане, но сега този спорт не й допадал вече.

Нургюл Йешилчай
Нургюл Йешилчай (Nurgül Gültekin) – биография, филми, сериали.

В киното Нургюл Йешилчай попада по-скоро случайно. Харесвала е момче, което е учил за актьор, но не е намирала обща тема на разговор с него. Тогава решава да се яви на изпит в университета по театрални изкуства, който взима успешно. От тогава въобще не се е срещала с това момче. Влязла от любопитство тя споделя, че в началото и е било много скучно, но през втората година интересът и е завладян от тази професия. Всичко това се случва през 1995 година, а университета завършва през 2001г. Трудно е да не споменем факта, че за своите 44 години, Нургюл Йешилчай изглежда максимум на 35. На въпроса за тайната на младостта си, актрисата не скрива факта, че това се дължи основно на диети и като цяло на това, че се чувства щастлива, което се отразява и на визията й. През 2004 г. Нургюл се омъжва за Джем Йозер, а през 2005 се ражда сина им Осман Неджат. Съпругът й, който е по-възрастен от нея със 17 години е режисьор. Той споделя, че не я ревнува от по-младите и красиви партньори, с които се снима в различни филми и телевизионни сериали, както и от многото нейни фенове. През 2010 година обаче, бракът им се разпада.
Започнала артистичната си кариера едва на 20 години, в своята биография Нургюл Йешилчай, има доста успешни роли в киното, за които е отличена с няколко престижни награди. Тя обаче обича участията в различни сериали, които всъщност и носят по-голяма част от нейната слава. Според нея, чрез сериалите актьорът влиза в дома на почитателите, ставайки един от тях.
Нургюл Йешилчай взима участие в над 15 филма и в над 10 сериала. Сред турските сериали с нейно участие са „Великолепният век“, „Гюлпери“ (Gülperi), „Галип Дервиш“ (Galip Dervis) и др. В България е популярна с изявата си в сериалите Любов и наказание, Вярна на себе си, но ролята която й печели най-голяма слава е тази на Гюлсерен в сериала Твоят мой живот.

error: Content is protected !!