Турски сериали

Всички турски сериали. Гледай епизоди и серии на най-популярните турски сериали онлайн до техният последен епизод и финал. Известни турски актьори и актриси от сериали и филми.

Планина от сърца (Gönül Dağı)

Сюжетът на завладяващата поредица „Планина от сърца“ (Gönül Dağı) се основава на сборника от разкази „Bozkırda Altmışaltı“ (66 в степта), създаден от популярния турски писател Мустафа Чифтчи. Действието се развива главно в отдалечена селска местност. Там идеално съжителстват съвременни шумни мегаполиси и амалки отдалечени села, в които животът едва проблясва. Много от жителите на тази местност са напуснали своите родни села, надявайки се да намерят щастие в големите градове. Тези които са останали в малките селища, продължават да работят усилено, за да издържат семействата си. Суровият живот в малките села вече е познат на тези хора и те знаят как да се справят с трудностите.

Планина от сърца (Gönül Dağı)
Планина от сърца (Gönül Dağı) сериал – герои, сюжет, персонажи и актьори.

В едно от тези отдалечени населени места живеят героите от поредицата „Планина от сърца“ (Gönül Dağı) – тримата братовчеди Танер, Рамадан и Вейсел. Всеки ден, от сутринта до късно през нощта, те работят в нивите и фермите, изкарвайки прехраната си със собствената си пот. Въпреки упоритата работа, момчетата не се отказват от надеждата за по-добър живот и продължават да мечтаят.

Недалеч от това селище има планина наречена Генюл, което означава „Планината на сърцата“. Всичко тук е потопено в легенди, традиции и ценности, които не могат да бъдат намерени в големите градове. Местните хора вярват, че близката планина Генюл е като живо същество. Те вярват, че тя има собствена душа и е в състояние да усети скръбта на хората. Ако при нея отиде някой, който страда от несподелена любов, ако е сирак или е човек, чието сърце е било разбито, тогава парче камък ще се откъсне от планината и ще се търкулне надолу. Така планината сякаш протяга ръце към влюбените, които не могат да се съберат отново, или към натъжените, които не могат да забравят скръбта си.

В началото на филма виждаме тримата братовчеди Танер, Рамадан и Вейсел като малки и наивни младежи. Бащата на Танер е починал отдавна, а бащите на Рамадан и Вейсел не се разбират помежду си. Семейството за тримата главни герои е на първо място, защото както са ги учили бащите им – силата на човек е в семейството. Танер (Берк Атан) също мечтае да създаде такова. От детството си той е влюбен в красивата Дилек, но съдбата ги разделя. Тримата главни герои от „Планина от сърца“ (Gönül Dağı) мечтаят също да построят свой собствен самолет. Танер решава да извика самолетни механици от големия град. Но хората които идват погрешно са смятани, за самолетостроители. Те се оказват геолози. Това събитие е последвано от други събития, които ще се случат няколко години по-късно…

Така малките мечтатели ще пораснат и ще заживеят в голям оживен град с ярки светлини. Те ще се борят за оцеляване и за своите надежди, но никога няма да забравят откъде са и че с цялата си искреност принадлежат на хората от тези села. Години по-късно Танер все още мечтае да срещне детската си любов Дилек (Гюлсим Али Илхан) поне за миг. Той, както в детството си, се обръща за помощ към планината Генюл. Пътувайки по мистериозните й склонове обаче, го очаква неочаквана изненада…

Какъв житейски път е подготвила съдбата за другите двама герои Рамадан и Вейсел и как ще завърши тази трогателна история, ще научите, гледайки серийният филм „Планина от сърца“ (Gönül Dağı). В него участват актьорите Берк Атан, Семих Ертюрк, Гюлсим Али Илхан, Али Дюшенкалкар, Еджем Йозкая, Явуз Сепетчи, Ердал Джиндорук, Ферди Санджар, Шебнем Дилигил и др. Сериалът се излъчва по TRT 1, както и онлайн. Не пропускайте всички епизоди от „Планина от сърца“ (Gönül Dağı) до самия финал и последен епизод на този завладяващ със сюжета си турски сериал.

error: Content is protected !!