Турски сериали

Всички турски сериали. Гледай епизоди и серии на най-популярните турски сериали онлайн до техният последен епизод и финал. Известни турски актьори и актриси от сериали и филми.

Хазал Кая (Leyla Hazal Kaya)

Хазал Кая е популярна турска актриса, родена през 1990г. в турският град Газиатеп. Въпреки че в семейството и има доста юристи, тя е привлечена от киното и театъра. От малка свири на цигулка, а малко по-късно се записва на задълбочени курсове по актьорско майсторство.

Хазал Кая
Хазал Кая (Leyla Hazal Kaya) – биография, филми и сериали

В началото на своята кариера се снима в различни реклами и кратки роли в различни продукции. Първата й главна роля е в сериала „Ангел Пазител“. Актрисата успява да направи впечатление с добрата си актьорска игра и е поканена да участва в по-големи продукции. Първата от тях е ролята на Нихал в сериала „Забраненият плод“, който се оказва повратен в нейната кариера. С участието си в него Хазал Кая става изключително популярна не само в собствената си страна, но и в държавите където се излъчва сериала.

По време на двете години, през които се снима сериала Хазал Кая завършва училище и се записва да учи актьорски майсторство в университета Билги. Кариерата на младата актриса бележи възход и не след дълго, след приключването на снимките на сериала „Забраненият плод“ е поканена да участва и в „Огледален свят“ в ролята на Фериа. Сериалът става излючително популярен както и самата Хазал Кая. Други турски сериали с нейно участие са „Нашата история“ (Bizim Hikaye) от 2017г, „Марал“ (Maral: En güzel Hikayem) 2015г., „Какво се случва с мен“ (Benden ne olur) 2020г. и др.

error: Content is protected !!